fbpx
Múzeum veteránov – História na kolesách

Ambasádori Kraja sveta: Na cestách s Nikou

Tiež si vravíte, že naša dnešná doba je dosť moderná, no napriek tomu sa na cestách objavujú stále nové a modernejšie autá? Ja osobne niekedy nestíham ten automobilový vývoj ani sledovať.  V tomto zhone vývoja automobilov som sa rozhodla na chvíľku spomaliť a vrátiť sa späť do minulosti. Pozrieť sa na to, aké automobily sa premávali po našich cestách kedysi. Rozhodla som sa navštíviť novootvorené Múzeum veteránov v Michalovciach s názvom História na kolesách. 

Informácie o trase a lokalite

 

Vhodné pre deti

ÁNO

Značená trasa

ÁNO

Stravovacie zariadenie

Áno

   

 

Všetci nadšenci automobilov a všetky vekové kategórie si pri tejto návšteve prídu na svoje. Tá elegancia, aká sa kedysi kládla na detail týchto áut alebo ako ja hovorí: ‚,tátošov,, je neskutočná. Počas celej prehliadky medzi tým množstvom nádherne vyleštených veteránov som mala pocit, ako keby som žila v ich dobe. Atmosféra ma stiahla do úplného deja a diania tých rokov. Viem si živo predstaviť, že svoje auto raz vymením za niečo takéto – Viete si to predstaviť aj Vy ?

V múzeu som postupne spoznala rôzne značky svetovo známych amerických a európskych spoločností, o ktorých som dodnes počula iba z filmov či internetu. Každé auto mi pripomínalo iný kultový trhák. To bol zážitok pre moju myseľ i dušu filmového nadšenca.

Ak o tomto múzeu počujete odo mňa prvýkrát a chceli by ste tam vyraziť tiež, prezradím vám, že slúži nielen na predstavenie technickej histórie regiónu a kraja, ale nájdete tam aj množstvo interaktívnych aktivít, kde si preveríte znalosti i zručnosti, takže nudy sa určite nebojte.

Súčasťou múzea je taktiež vyhliadkový turistický vláčik s názvom „VETERÁN EXPRESS“, ktorý slúži nielen na predstavenie mesta Michalovce, ale aj na prepojenie mesta s jednou z najväčších turistických lokalít, Zemplínskou šíravou. Milujem turistické vláčiky, nemusím chodiť pešo a veľa si toho vďaka nim pozriem. Hotový luxus.

Žiaľ, ja som tento vláčik pri mojej návšteve múzea už nestihla, avšak vôbec nesmútim, pretože mám o dôvod viac znovu navštíviť toto nádherné čarovné múzeum a jednoznačne to už spojím aj s prehliadkou mesta Michalovce a spomínanou Šíravou.

Pocit, ktorý toto múzeum vo mne zanechalo, je veľmi silný. Zmes nostalgie, nadšenia a obdivu voči týmto štvorkolesovým kráskam. Myslím, že veterány ma vďaka tejto skúsenosti uchvátili natoľko, že ich začnem viac sledovať a určite si podujatia alebo aj iné múzá, kde budú, rada pozriem.

A nakoniec citát, ktorý podľa mňa môj výlet úplne vystihuje: “História tým, že podáva správu o minulosti, umožňuje ľuďom posudzovať prítomnosť.“ Posúďme sami, ako sa vývoj áut posunul dopredu, či je to k lepšiemu alebo k horšiemu pre nás a pre planétu. 

Keďže sa múzeum nachádza priamo v meste Michalovce, s parkovaním nie je žiadny problém.

Viac sa o tomto mieste dozviete na: Múzeum veteránov.

Dopravná dostupnosť

 

Parkovanie

ÁNO
(Zobraziť na mape)

Autobusová zastávka

ÁNO
(Zobraziť na mape)

Vlaková zastávka

ÁNO
(Zobraziť na mape)

   

 

Viac inšpirácií nájdete na sociálnej sieti Instagram a účte @nacestachsnikou.