fbpx
KOŠICE REGIÓN – TAK BLÍZKO AKO SA LEN DÁ…

Boli ste už niekedy v Austrálii? Viete, že na celom austrálskom kontinente je dokopy 19 lokalít zapísaných na zozname svetového dedičstva UNESCO? Úžasné, nie? Na maličkom Slovensku ich však máme až 21. A to nie je všetko. Až 16 z nich sa nachádza do 100 minút jazdy autom z metropoly východu. Necestujte do Austrálie, košický región je bližšie ako si myslíte!

Aj keď sa nám dnešný svet každým dňom akosi zmenšuje a geografické vzdialenosti prekonávame stále rýchlejšie a lacnejšie, každého poteší ľahko dosiahnuteľný dovolenkový cieľ s príťažlivými atraktivitami, za ktorými netreba merať dlhú cestu. Destinácie, ktoré na malom území ponúkajú veľkú pestrosť sú dnes príťažlivé a vzácne zároveň.

Takým je aj košický región, v ktorom je všetko „na jednom mieste“ – chrámy dávnych staviteľov i dómy unikátnych jaskýň, rovné línie pokojných viníc i dramatické vápencové bralá, rozsiahle stojaté vody s kŕdľami vzácnych vtákov i hučiace rieky v hlbokých roklinách. K tomu ako bonus viaceré európske či dokonca svetové unikáty – Ochtinská aragonitová jaskyňa, studený gejzír v Herľanoch, kvapeľ rožňavských jaskyniarov, sobranecké gitarové múzeum, či obrovské šošovkovité námestie v Spišskej Novej Vsi.

Je to kraj, v ktorom už samotná cesta je potešením a príležitosťou na načerpanie nových síl. Privezte sa autom a zažijete jazdy, ktorých scenérie sa nezmestia do šošoviek širokouhlých kamier, a ktoré vás dovedú do desiatok zaujímavých cieľov. Na miesta, kde pocítite úľavu od všedných dní a načerpáte inšpiráciu do dní prichádzajúcich. Mnohé z týchto miest v sebe ukrývajú magickosť, ktorá zbližuje. Preto necestujte sami! Zažite košický región s rodinou, s priateľmi, s láskami… zamiešajte do reality svoju spoločnú fantáziu a tieto miesta vás prenesú v čase i v priestore: v anglickom parku kaštieľa Betliar si šálku čaju vychutnáte v spoločnosti Andrášiovcov, v Krásnohorskej jaskyni objavíte ukrytý svetový unikát tak ako to urobili praví jaskyniari, v roklinách Slovenského raja sa stanete objaviteľmi prenádhernej divočiny. Vaše zážitky opakovane prekonajú vaše očakávania a vy prekonáte seba samých. Nebudete sa vedieť dočkať, kedy o tom porozprávate svojim priateľom.

Naplánujte si svoj vlastný výlet po regióne na webe www.kosiceregion.com alebo v digitálnom prostredí našej mobilnej aplikácie „Košice región“. Aplikáciu si môžete zdarma stiahnuť v App Store ako i v Google Play. Košický región vám ponúka zážitok, ktorý je tak blízko ako sa len dá!